Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Om ikke at eje noget

Hvis man har været vant til at eje hus, bil og alle de andre sædvanlige ting, kan det lyde forfærdeligt – ikke at eje noget af værdi og det er det da også i starten.

Men det kan rent faktisk fint lade sig gøre – altså ikke at eje noget. Livet går videre, man får mad hver dag, har tøj på kroppen og et sted at bo. Man kan også tage på ferie osv., præcis som før, hvis man har mulighed for nedenstående:

Hvis man vil gøre livet noget nemmere for sig selv, så skal man ikke stå som ejer af:  Hus, sommerhus, bil, båd, dyre malerier og tilsvarende. Altså ting som i givet fald kan tvangssælges og derved skaffe en eller anden, ofte mindre sum penge til kreditorerne.

Det samme gør sig gældende med kontanter. Sørg for kun at have mindre beløb stående på din konto. Hvis du af en eller anden årsag ikke kan bruge alle pengene på “daglige fornødenheder”, så hæv dem og gem dem under hovedpuden,  grav dem ned i haven, køb en lækker ting til dig selv, giv dem til dine børn,  Røde Kors, eller hvad du nu kan finde på. Der skal bare ikke stå penge på en konto i dit navn. Der må selvfølgelig godt stå det du skal bruge til at leve for resten af måneden. Beløbsstørrelsen er ikke fastlagt, men det er mindre beløb, som du skal bruge til at leve for. Det er klart at der står flere penge på ens konto først på måneden end sidst på måneden.

Værdipapirer (aktier og obligationer) er heller ikke sikker opsparing, medmindre det er på en pensionsopsparing som er kreditorbeskyttet.

Når du nu meget sandsynligt, skal bo til leje, så forsøg at undgå indskud og depositum. Det kan være vanskeligt, men det er noget kreditorerne ynder at tage udlæg i. Det betyder ikke at du bliver smidt ud af lejemålet, men det betyder at den dag du fraflytter, skal udlejer betale indskud/depositum til den der har taget udlæg. Derved mister du de penge, som du jo skulle bruge til et evt. nyt lejemål. Og det dækker jo nok hverken helt eller halvt din gæld. I stedet er det med til at holde sagen “kørende”.

Bil kan du heller ikke eje. Det vil sige det kan du godt, men vær forberedt på at der bliver taget udlæg i bilen. Derved risikere du at bilen bliver inddraget og solgt på auktion. Under alle omstændigheder skal den der har udlæg i bilen, have pengene den dag du sælger bilen. Igen dækker det nok hverken det ene eller andet, udover en masse besvær og ærgrelser.

Det er helt utroligt meget nemmere slet ikke at eje en bil, men i stedet leje den. Leasing er måske en mulighed, men nok ikke så nemt hvis du står i RKI. Måske du kan få en god bekendt, et familiemedlem, naboen eller hvem som helst til at stå som ejer af bilen. Således kan du med ro i sindet møde op i fogedretten og svare nej, når du bliver spurgt, om du har(ejer) bil.

Dette emne om IKKE AT EJE NOGET, har jeg også valgt at placere både under kategorien Personlige emner og Gældssanering da jeg mener det er forholdsvis vigtigt og hører hjemme begge steder.

Updated: 26. oktober 2015 — 7:26

Skriv et svar

Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme