Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Min erfaring med fogedretten

Personligt har jeg overraskende nok, kun været indkaldt til Fogedretten en enkelt gang, udover tvangsauktionen af vores hus.

Selve indkaldelsen blev overbragt af en Stævningsmand.

Jeg var ikke nervøs, da min advokat havde “klædt” mig godt på til sådan et møde, men alligevel noget spændt, da det var 1. gang jeg skulle prøve det.

Den kreditor som havde indkaldt mig, sendte en ganske ung kvindelig advokat. Hun var da vældig sød og stillede de obligatoriske spørgsmål, om jeg ejede hus, bil eller andet af værdi. Det kunne jeg bare svare nej til og jeg havde heller ikke den halve million kr. med som kravet lød på.

Så ville hun gerne vide en hel masse om min økonomi. Jeg fortalte hvad jeg fik i løn. Hun spurgte til mit rådighedsbeløb. Aner det ikke svarede jeg, og spurgte om man har pligt til at kende sit rådighedsbeløb. Svaret var selvfølgelig nej. Da hun på et tidspunkt lagde hovedet lidt på skrå og sødt sagde ja men Peter, det er for dit eget bedste” blev jeg meget vred og fortalte hende, at sidst nogen sagde det til mig, var det en bankmand og det kostede mig ALT. Så ville hun gerne vide hvor meget jeg havde betalt i depositum, for vores lejede hus. Intet kunne jeg bare sige. Så spurgte hun til en lejekontrakt. Heller ingen kunne jeg bare svare og tilføjede at der ikke er noget lovkrav om en skriftelig lejekontrakt. Hun var efterhånden lidt irriteret, men det blev dommerfuldmægtigen nu også, over hendes spørgsmål og navnlig da hun begyndte at spørge ind til min kones arbejde, løn, osv.. Her nægtede jeg at svare, da min kone på ingen måde var blandet ind i den aktuelle hæftelse. Dommerenfuldmægtigen gav mig ret heri.

Så syntes dommerfuldmægtigen at nu kunne det være nok, og forklarede at jeg blev erklæret insolvent og at ingen kunne indkalde mig de næste 6 måneder samt hvis det alligevel skete, skulle jeg bare kontakte hende.

Det var det og jeg har ikke hørt fra pågældende kreditor siden, udover de årlige renteopgørelser.

Erfaring 1: Når en kreditor siger ja men det er for din egen skyld”  er det overhovedet ikke for din skyld – de vil bare have dine penge.

Erfaring 2: Vær forberedt på at de spørger om ting som ikke kommer sagen ved, og afvis at svare.

Erfaring 3: Svar kun på det du har pligt til at svare på og svar så kort som muligt.

Erfaring 4: Bliv så vidt det er muligt erklæret insolvent = betal intet og få fred i mindst et halvt år.

Erfaring 5: Hvis ovennævnte lykkes, kører de træt og gider ikke bruge penge på at indkalde dig igen.

Jeg og vi vil rigtigt meget gerne høre om dine oplevelser med Fogedretten. Jeg hjælper gerne med at skrive dem ned, hvis du ønsker det og som altid kan din historie bringes anonymt.

Updated: 23. oktober 2015 — 4:41
Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme