Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Frivillig aftale om gældsafvikling

GC54-009Hvis man vælger at indgå en frivillig aftale med sine kreditorer, foregår det typisk ved at man forhandler med hver enkelt. Det er denne model de fleste, om ikke alle kreditorer, forsøger at få i stand. Jeg tænker at det er fordi, det er denne model de har mest ud af, navnlig hvis de kan få en aftale med dig, uden at skulle dele med de andre kreditorer.

Underligt nok er det også denne model de fleste “rådgivere” anbefaler, altså at tale med-,  forhandle med-, samt indgå aftaler med sine kreditorer.

Her er det nok vigtigt at du har gjort op med dig selv, om du/I agter at søge en officiel gældssanering, da jeg mener at en eller flere individuelle aftaler, kan spænde ben for en eventuel gældssanering.

Jeg mener også at vide, at hvis en kreditor finder ud af, at du betaler penge til en anden kreditor, kan vedkommende begære dig personlig konkurs, for derved at få del i de penge du har brugt til gældsafvikling. Med andre ord, hvis du ikke kan betale alle dine kreditorer, bør du nok vælge, slet ikke at betale nogen!

Jeg mener man skal være uhyre forsigtig, inden man skriver under på nogen som helst aftale. Det vil nok være en rigtig god ide at have en dygtig og uvildig advokat med.

VIGTIGT: Efter min bedste vurdering, kan al kontakt med kreditorerne, både mundtlig og i særdeleshed ved skriftlig indgåelse af en eller anden aftale, være direkte skadelig for dig. “sikre” at din gæld IKKE bliver forældet. Det er formodentlig også derfor at de så gerne vil have dig til at skrive under og derfor altid medsender en blanket til formålet.

Har du erfaringer med ovenstående, både gode og dårlige erfaringer, vil vi andre rigtigt gerne høre om dem. Send mig gerne en mail og jeg hjælper med at bringe dem videre her på konkurshjælp.dk

←Tilbage

Updated: 27. oktober 2015 — 11:39

Skriv et svar

Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme