Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Hvis du er selvstændig

Hvis du er selvstændig landmand eller driver en mindre virksomhed og er i en situation hvor det kan ende med et tvangssalg og eller en konkurs, eller hvis du har mistet alt som følge af ovenstående, kan her måske være lidt hjælp at henteGC05-030

Der er forskel på om det er en enkeltmandsvirksomhed du har, eller det er et Aps eller A/S.

I mange tilfælde er forskellen dog ikke så stor, fordi rigtigt mange, navnlig mindre virksomhedsejere, af banken er blevet afkrævet personlig hæftelse, af en eller anden art, uanset virksomhedsformen. (Læs om selvskyldnerkaution på Ret&Råd)

Hvis det er enkeltmandsvirksomhed er det enkelt, så hæfter man for ALT, præcis som hvis det var rent privat. Her må et vigtigt råd være: Kan/skal du vælge hvilke kreditorer der skal have penge, så brug alt hvad du kan på evt. gæld til SKAT.

Hvis virksomheden der går konkurs, drives som et selskab, hæfter man udelukkende for det man personligt har skrevet under på, men det kan også være en hel del. Som regel hæfter man ikke for evt. gæld til simple kreditorer, som vareleverandører o. lign. og nok så vigtigt hæfter man heller ikke for evt. gæld til SKAT.

Grunden til at det er vigtigt ikke at skylde SKAT og det offentlige penge, er den simple at de som de eneste, kan lave lønindeholdelse og de gør det!  Da det er meget sandsynligt at du skal ud og være lønmodtager, efter alt det her, er det rigtigt surt at blive trukket i lønnen for noget gammel gæld. Så betal dem hvis du kan, mens du kan!

Jeg vil rigtigt gerne høre fra andre som har erfaringer med ovenstående, da jeg tænker at der må være mange som har oplevet meget forskelligt, så skriv endelig!

I 1. omgang kan du læse om min konkurs her:  Konkurs Case 1

Herunder nogle af mine dyrekøbte erfaringer, som gør at jeg siger:

Tag alt hvad du kan, mens du kan. Fordi det kommer ikke til at gøre nogen forskel i sidste ende.

Hæv så meget løn som du kan, mens du kan. Fordi det kommer ikke til at gøre nogen forskel i sidste ende.

Nyttige links:

Ret&Råd.dk om at kautionere for virksomhedens kreditter.

Ret&Råd.dk om virksomheders sikkerhedsstillelse ved bankfinansiering.

Ret&Råd.dk om når konkursen truer.

Presselinks:

Artikel på DR fra d. 19. aug. 2015, om landmand der gik konkurs og det rammer hele familien.

 

Updated: 26. oktober 2015 — 7:19

Skriv et svar

Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme