Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Starte op igen

Mange selvstændige starter op igen, efter en konkurs. Men da man jo sikkert skylder en hulens masse penge væk og måske er h-4havnet i Ribers, er det svært om ikke umuligt at starte i eget navn. Ofte er det så i konens eller mandens navn, hvor den konkursramte så “bare” er ansat. Selv om det nogen gange er forbundet med lidt dårlig omtale, er metoden almindelig udbredt og så vidt jeg ved også fuldt lovlig. Mange kommer på den måde hurtigt videre, får måske en officiel gældssanering og kan på et tidspunkt måske selv overtage virksomheden igen.

Andre gange går det galt igen og hvis det er ægtefællen der blev indsat som ejer – ja så er det noget op ad bakke!

Der er dog nogle som bare fortsætter ufortrødent, ved at finde en ny person, der vil stå som ejer af virksomheden. Nogle gange går det godt, andre gange ikke – OSV.

På et tidspunkt kan nogle finde på at kalde det for konkursrytteri. I min optik findes der også nogle mennesker, som bevidst lader kreditorerne i stikken, for egen vindings skyld. Dem har jeg ikke meget til overs for.

Andre selvstændige er bare svært uheldige. Dem kan jeg da godt unde en ny chance. Og så er der dem der måske bare ikke er dygtige nok til at drive en virksomhed. En del af dem er super dygtige til deres fag. De er måske også rigtigt gode til at skaffe kunder og omsætning. Men hvis de hader bogføring og regnskab, så meget at de ikke får sendt regninger ud, ikke får rykket kunderne for manglende betaling, ikke får betalt regningerne og alle bilag befinder sig i en papkasse, til aftenen før momsafregning eller årsregnskabet skal være indleveret. Her ville både de og deres kreditorer være bedre tjent med, at de fik sig et job som lønmodtager, eller hyrede en “skrapsak” af en bogholder.

 

Updated: 26. oktober 2015 — 7:23
Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme