Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Konkurs

En Konkurs er nok for de fleste, forbundet med noget ret ubehageligt, måske lige med undtagelse af de advokater som beskæftiger sig med konkursboer, der som de eneste er sikre vindere ved en konkurs.

Man kan blive erklæret konkurs, hvis man ikke kan “svare enhver sit”, altså ikke er i stand til at betale af på det man skylder.

Man kan blive erklæret konkurs som: Skyldner, som privatperson eller som et selskab. Jeg ved ikke helt hvad forskellen er på en skyldner og en privatperson, men det er altså hvad der står om emnet på domstol.dk.

konkurs som selvstændig: Det er mit indtryk at de fleste konkursbegæringer, bliver udstedt mod virksomheder i selskabsform.

Enkeltmandsfirmaer og almindelige landbrug, som bliver erklæret konkurs, må nødvendigvis have mange af de samme konsekvenser, som en personlig konkurs. Dette emne håber jeg at blive klogere på undervejs.

Læs mere under emnet: Hvis du er selvstændig/Tvangssalg og Konkurs

Personlig konkurs: Det er mit indtryk at der skal meget til, for at blive erklæret personlig konkurs, for som min advokat på et tidspunkt sagde: Hvad skulle de dog få ud af det, udover nogle ekstra omkostninger.

ure-arm2Men! – hvis du ankommer til fogedretten i en flot rød Ferrari, som du parkerer på fortovet, lige foran retsbygningen og du under retsmødet, indiskret trækker op i ærmerne, så man tydeligt kan se dit flotte Rolex ur, samtidig med at du med et smil på læben, erklærer dig for insolvent, – ja så kan det da godt være at advokaten, med rette forledes til at tro at du skjuler nogle værdier, som han kan få fat i ved at erklære dig personligt konkurs.

Hvis du ellers bare er en ganske almindelig person, som af forskellige årsager har mistet hus og hjem samt måske din virksomhed og ikke er en af de kendte som Klaus Riskjær, Stein Bagger, Kurt Thorsen eller en anden kendt byggematador, er du formodentlig nogenlunde sikker på, ikke at blive erklæret personlig konkurs.

Nyttige links: Retsinfo.dk Her kan du læse en hel masse kompliceret lovstof om konkursloven.

Har du oplevet at blive erklæret personlig konkurs, hører jeg meget gerne fra dig. Måske andre kan lære af dine erfaringer.

Skriv så hurtigt du kan, ved at sende mig en E-mail: mail@konkurshjaelp.dk

Updated: 26. oktober 2015 — 7:31
Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme