Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Finansiel Stabilitet

Finansiel StabilitetFinansiel Stabilitet er Statens såkaldte skraldespande-selskab, hvor man samler alle de “dårlige kunder”, når en bank går konkurs.

Der er en ny bankkonstruktion, som politikere og banker opfandt under Finanskrisen, hvor en række banker kom i problemer og endte med at gå konkurs.

Der en hel del mennesker, virksomheder og landbrug, som er havnet i Finansiel Stabilitet og det er ikke den bedste situation at komme i, fordi næsten alle som havner her, også selv har økonomiske problemer og deres situation bliver på ingen måde bedre.

Personligt synes jeg at Finansiel Stabilitet er et mærkeligt navn , da der efter min opfattelse ikke er megen finansiel stabilitet at hente, for de som havner her!

Når en bank kommer i problemer og må lukke, opretter Finansiel Stabilitet et aktieselskab, til at afvikle den konkrete bank. Dette nye bankselskab har så maks. 5 år, til at rydde op og afvikle bankens aktiviteter. De finder som regel ret hurtigt en anden bank, som gerne vil overtage alle de gode kunder. Herudover får de alle bygninger, inventar og faciliteter med og det er min fornemmelse at de ikke betaler ret meget for alt dette. De bedste medarbejdere følger som regel også med over i den nye bank.

Uduelige bankdirektørDe medarbejdere som ikke følger med over i den nye bank, hvilket som regel er direktører o. lign, altså dem der har kørt den gamle bank i sænk, og som regel hævet en fyrstelig fratrædelsesgodtgørelse, bliver så typisk ansat i det af Finansiel Stabilitet nyoprettede selskab. Her får de så uden tvivl en høj løn, for at rydde op i deres eget morads. Mærkelig ordning efter min mening!

I dette nye bankselskab, med de uduelige medarbejdere, havner alle de dårlige kunder, som den overtagne bank ikke ønsker at røre med en ildtang – altså alle os som nu sidder i gæld til halsen, eller som måske bare har nogle huse eller andet pant, som er faldet i pris og derfor ikke i øjeblikket dækker restgælden på lånene.

Det lykkes som regel for de fleste, at finde en ny bank, inden dette selskab lukker. Men hvad sker der med resten af kunderne, når dette midlertidige bankselskab lukker ned. Det var noget jeg spekulerede en del over. Det drejer sig om ret mange privatpersoner, virksomheder og landmandsfamilier, som man helt “lader i stikken”. Er det finansiel stabilitet?

I mit tilfælde viste det sig at det bankselskab min gæld nu lå i, solgte ud af os skyldnere i bundter, næsten som hvis vi var kartofler og gulerødder på grønttorvet. Der findes simpelthen firmaer som har gjort det til en levevej, at opkøbe gæld, også misligholde gæld (til sikkert ikke ret mange penge),   for så at forsøge at inddrive gælden og tilskrevne renter hos skyldnerne. Meget mærkeligt efter min mening! Tænker at de har en skattefordel, ved sådanne opkøb.

Men det ser ud til at være slut eller næsten slut med Finansiel Stabilitet i denne omgang, Dog er JAK lige overtaget af FS.

Fakta FS-2014

Fakta om FS i 2014

Men det er absolut ikke slut for os der er solgt for “en slik”, til et eller andet mystisk gældsopkøbsfirma.

Herunder kan du læse nogle forskellige artikler:

Politikken d. 11. juni 2015: http://politiken.dk/oekonomi/virksomheder/ECE2709056/direktoeren-for-finansiel-stabilitet-paa-et-tidspunkt-skal-vi-jo-af-med-det/

Berlinske d. 20. marts 2015: http://www.business.dk/finans/finansiel-stabilitet-er-faerdig-med-kriseoprydning

Berlinske d. 23. maj 2014:  http://www.business.dk/finans/finansiel-stabilitet-saelger-daarlige-kunder-til-inkasso

Berlinske d. 31. marts 2014: http://www.business.dk/bank/de-sidste-1200-kunder-haeldes-nu-ud-af-skraldespandsbank

Regnskab:

Hvad bruges gældsposterne til: skatteoplysninger

skat

 

Updated: 26. oktober 2015 — 7:16
Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme