Konkurshjælp.dk

Alternativ gældsrådgivning

Fogedretten

Fogedretten hører under Danmarks Domstole og her behandles alle sager om tvangsauktion af fast ejendom samt mange sager om inddrivelse af gæld.

Fogedretten lyder ikke rart, alene ordet FOGED lyder som et levn fra fortiden og skaber nok et vist ubehag hos de fleste. Mange læsere her, har nok allerede været i fogedretten. Men hvis du står foran en tvangsauktion, eller til at blive indkaldt til fogedretten og er noget utryg ved det, kan jeg anbefale at overvære nogle tvangsauktioner eller andre sager, hvor der er offentlig adgang. Det kan godt skabe lidt ro, med egne øjne at se, at det er forholdsvis almindelige mennesker, som hverken bruger knojern eller bidske hunde og der ikke findes hverken gabestok eller andre torturinstrumenter i lokalerne.

Når eller hvis du bliver indkaldt til et møde (ikke tvangsauktion) i Fogedretten, er det MEGET VIGTIGT at møde op. Hvis du udebliver fra et møde i fogedretten, kan du risikere – ja nærmest forvente, at Politiet uvarslet kommer og henter dig.

GC21-291

Ja det lyder ikke rart og jeg ville nødigt risikere at Politiet pludselig kom og hentede mig, midt om natten.

Det er der heller ingen grund til, for man kan bare møde op, når man er indkaldt til fogedretten. Det er ikke så slemt som det lyder, men det er altid godt at være vel forberedt.

budgethuset.dk kan du læse en enkel, men ret god beskrivelse af sådant et møde i fogedretten. Jeg vil gerne fremhæve det med kreditors rettigheder, som jo også er dine rettigheder. Jeg er lidt spændt på den med at de ikke kan tage udlæg i din bil, hvis den er nødvendig for at du kan passe dit arbejde. Inden så længe skal jeg med en god bekendt i retten, hvor lige netop dette spørgsmål vil komme op. Læs om denne sag herunder

Du kan læse om andres oplevelser i Fogedretten her.

Inden så længe skal jeg med en god bekendt i fogedretten, hvor lige netop dette spørgsmål vil komme op. Han har en gammel smadderkasse, som han har haft i mange år men er afhængig af den, for at kunne passe sit job. Men bilen er pantsat af banken og der er taget flere udlæg i bilen, så gæld og udlæg overstiger bilens værdi med mange vognlængder. Så man kan ikke sige at han ejer bilen. Det bliver spændende om vi kan undgå yderligere udlæg, som jo ingen forskel vil gøre, andet end måske at udsætte forældelsen.

 

Updated: 19. november 2015 — 4:26

Skriv et svar

Konkurshjælp.dk © 2015 Frontier Theme